Turnhoutsebaan in Diest deze week in één rijrichting afgesloten door werken aan de riolering

Turnhoutsebaan

De Turnhoutsebaan is van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli afgesloten in de rijrichting van het Stationsplein en de parking van de NMBS. Ook de parking NMBS, parking Zwartebeekplein en de Kiss & Ride aan het stationsplein en Zwartebeekplein zijn niet via het viaduct/verkeerslichten bereikbaar maar wel via een voorziene omleiding.

Reden hiervoor zijn werken aan de riolering die aannemer Renotec, in opdracht van Aquafin, er moet uitvoeren maar wanneer precies is niet bekend omdat die afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, het gaat in elk geval om twee werkdagen in die periode. "Het toegangsdeksel tot de riolering ligt in de rijbaan waardoor er geen doorgaand verkeer mogelijk is in dit gedeelte van de straat", zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

Voor gemotoriseerd verkeer is er geen doorgang toegestaan in één rijrichting. Er is een omleiding voorzien via de Fort Leopoldlaan, de Citadellaan, de rotonde Citadellaan en zo terug naar de Turnhoutsebaan. De parking aan het station, de Kiss&Ride zone aan het Zwartebeekplein en het Stationsplein zijn wel bereikbaar via de omleiding.  Fietsers en voetgangers kunnen niet door. “Je kan deze week dus best naar de parkings, station, handelszaken en woningen rijden via de Citadellaan – Fabrieksstraat”, besluit De Graef. 

Lees meer over