Nieuwe Dijkstraat in Schaffen krijgt een nieuwe asfalteringslaag, verkeer moet week omrijden

Illustratie: Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 29 augustus asfalteringswerken uit op de Nieuwe Dijkstraat (N174) in Schaffen, een deelgemeente van Diest. De werken duren tot en met dinsdag 6 september. Er is een omleiding voorzien.

Tussen de Schoonaerde (N29) en de Rodestraat wordt er, over een afstand van 1400 meter, een nieuwe bovenlaag asfalt aangelegd.

Tijdens de werken worden ook de riooldeksels op de Nieuwe Dijkstraat mee opgehaald, zodat ze niet meer rammelen als er over gereden wordt. Zo zal er na de werken minder geluidshinder zijn voor de omwonenden. Voetgangers kunnen tijdens de werken langs de werfzone blijven wandelen.

Fietsers en doorgaand autoverkeer moeten de voorziene omleiding volgen tussen Diest en Deurne. De Nieuwe Dijkstraat, tussen Schoonaerde (N29) en de Karrestraat, blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer en voor de mensen die naar de kazerne van Schaffen moeten, ander verkeer is niet toegestaan.

Op dinsdag 6 september legt de aannemer de nieuwe laag asfalt aan en dan wordt de volledige werfzone afgesloten voor alle verkeer.
 

Meer info is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/diest.   

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Nieuwe Dijkstraat
Foto/illustratie: Agentschap Wegen en Verkeer.

Lees meer over