Glenn Janssens uit Langdorp en Marvin Vanluchene vieren wereldtitel zijspancross 2024

Glenn Janssens - motorcross

In het Italiaanse La Colla kroonde Glenn Janssens (26) uit Langdorp zich samen met piloot Marvin Vanluchene (28) tot wereldkampioen zijspancross 2024. 

Ondanks drie gebroken ribben voor Janssens en een gebroken pink voor Vanluchene, opgelopen bij de trainingsrit van de voorlaatste wedstrijd in Duitsland, behaalde het duo de titel na een spannende eerste manche van de laatste wedstrijd. Janssens blikt terug op een uitdagend seizoen, waarin precisie en strategie soms belangrijker waren dan snelheid. Wij belden met Janssens die met de wagen op de terugweg was naar België. “Het bleef erg spannend op het einde, waarbij we soms meer aan het rekenen waren dan aan het racen," vertelt Janssens. 

"Tussen de twee reeksen van de laatste wedstrijd was er nog veel onzekerheid, maar een kwartier voor de start van de allerlaatste manche werd duidelijk dat we wereldkampioen waren”, zo klinkt het opgelucht. "Deze wereldtitel is uniek: het is de eerste keer dat twee Belgen samen kampioen worden in de zijspancross", zo benadrukt hij. Janssens, die naast het racen fulltime werkt in de bouw, benadrukt het gebrek aan motorcrossparcours in België. Hij roept op tot meer ondersteuning en infrastructuur voor de sport in eigen land, waar talent aanwezig is, maar faciliteiten ontbreken. Supporters en vrienden vierden de titel ter plaatse, maar een feestje in het Aarschotse volgt ongetwijfeld binnenkort.

Glenn Janssens - motorcross

Lees meer over