Clubhuis padelvelden in Tielt-Winge eindelijk ingehuldigd

padel Tielt-Winge

In Tielt-Winge werd eindelijk het nieuwe clubhuis van de padelvelden aan het Solveld ingehuldigd na twee jaar van juridisch getouwtrek waarbij omwonenden naar de rechter trokken maar aan het einde toch aan het kortste eind trokken. Initiatiefnemers Michael Lambrechts en Alain Suskind zijn alvast blije mensen nu hun droom eindelijk waarheid wordt. Rond het Solveld komt een volledige nieuwe sportsite waar de gemeente zo’n 1,9 miljoen euro in inverteert, 385.000 euro komt van Vlaamse subsidies. 

 

Het had heel wat voeten in de aarde maar zaterdag werd dan toch het nieuwe clubhuis van de padelvelden in Tielt-Winge ingehuldigd. “Het duurde een dikke twee jaar want in juni 2022 zijn we met het project gestart. Toen begonnen we met vier velden en een voorlopig clubhuis, dat is intussen bekend als de tent.” Daarna volgde heel wat juridisch getouwtrek toen omwonenden bezwaren indienden en de vergunning ook vernietigd werd, uiteindelijk kwam voor de club alles tot een goed einde. “Natuurlijk zijn we blij met de uitkomst. Vandaag kunnen we prat gaan op een eigen clubhuis, een eigen horeca en een dakterras, goed voor 150 vierkante meter. We zorgen ook voor twee doucheruimtes voor de padelspelers en twee extra doucheruimtes voor de andere sporters die erbij komen”

Lees verder onder de foto.

padel
Er zijn ook initiatielessen voor kinderen

Nog meer sportinfrastructuur in aantocht

De gemeente voorziet op de site nog een voetbalveld met kunstmatig gras, een pumptrack en een Finse looppiste. Ook de padelclub denkt nog aan uitbreiden. “We hadden eerst vier velden en intussen zijn er vier indoor velden bijgekomen, we willen nu nog uitbreiden met twee velden outdoor en nog een singel veld, dat brengt het totaal op elf velden.”

Zoveel padelvelden lijkt veel voor een gemeente als Tielt-Winge maar de sport blijft, volgens de inititiatiefnemers in de lift zitten. “De groei is misschien minder dan tijdens de hype van de voorbije jaren maar heeft zich wel gevestigd en er blijven zich almaar nieuwe geïnteresseerden aanbieden. We bieden nu ook initiatielessen aan voor kinderen vanaf zes jaar en daar is best veel interesse voor.”

 

 

padel
Het inhuldigingsfeest trok heel wat volk

Lees meer over