Fietspad Basilieklaan wordt vernieuwd, werken duren drietal weken

Basilieklaan
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt het fietspad op de Basilieklaan (N10) in Scherpenheuvel opnieuw aan. De werken starten op woensdag 16 augustus.  Fietsers moeten er tijdelijk op de rijbaan fietsen en binnen de werfzone geldt een parkeerverbod en een snelheidsbeperking van 30 km/u. De werken moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Wegen en Verkeer legt het fietspad vanaf de Peggerstraat tot aan de Onze-Lieve-Vrouw Kleuterschool De Kinderkosmos opnieuw aan. De huidige fietspaden worden over een afstand van 450 meter in beide richtingen opgebroken en met een comfortabele asfaltverharding opnieuw aangelegd. Aan de oversteekplaatsen worden ook de boordstenen aangepast. Nieuwe rode markeringen zullen de overgangen naar de zijstraten aangeven.

De werken starten op het fietspad richting Scherpenheuvel, daarna verplaatst de werf naar het fietspad richting Aarschot. De Basilieklaan blijft open voor alle verkeer, er wordt gewerkt met korte werfzones.

Voetgangers ondervinden geen hinder. Fietsers moeten, op de locaties waar gewerkt wordt, op de rijbaan fietsen. De bushalte van De Lijn aan de werfzone wordt steeds bediend, maar bussen kunnen vertraging oplopen. Tijdelijke verkeerslichten regelen het beurtelings verkeer en zijstraten worden alleen tijdelijk afgesloten wanneer op die locatie gewerkt wordt. Het verkeer volgt dan een lokale omleiding.  

 Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/scherpenheuvel-zichem

 

Lees meer over