Oppositie scherp nu wegversmalling opnieuw moet worden aangepakt: "Is Comedia dell'Arte", burgemeester ziet het anders

wegversmalling

De wegversmalling aan de Vossekotstraat blijft voor beroering zorgen in Scherpenheuvel-Zichem. De stad wil alvast de wegversmalling anders laten aanleggen want, zo blijkt nu, ideaal is de vernieuwing niet.  Op Facebook staat al, na enkele dagen dat de weg weer open is voor het verkeer, een foto van een omgereden wegsignalisatie en ook oppositielid Pieter Boudry van StadSZteam uitte al zijn ongenoegen op sociale media. “Het lijkt almaar meer op een Comedia dell’Arte.” Burgemeester Manu Claes (cd&v) ziet dat anders: “Liever nu wat extra hinder dan straks zware ongevallen.”

De originele wegversmalling werd er de voorbije maanden aangepast en vervangen door betonnen geleiders maar die zouden te dicht bij elkaar staan. Sinds vorige week is de straat weer opengesteld voor alle verkeer maar blijkbaar verloopt dat niet van een leien dakje.

De slechtste betonvakken werden vervangen, verzakkingen werden eruit gehaald en de weg werd gefijnfreesd. De oude wegversmallingen werden vervangen door betonnen prefab elementen. Ondanks dat bestuurders verplicht worden om de betonnen elementen langs links te passeren, wordt er vastgesteld dat heel wat gemotoriseerde voertuigen de betonnen elementen langs rechts voorbij rijden. Hoewel dit fysiek, op dit moment, mogelijk is, is dit tegen alle verkeersregels in en zorgt dit dan ook voor zeer gevaarlijke situaties" , luidt het op de Facebookpagina van de stad.

Comedia dell'Arte

“Dit is Comedia dell'Arte waardig. Ik raadpleegde zelf een verkeersspecialist en die is niet te spreken over de manier waarop er daar gewerkt werd, de opmerkingen op sociale media spreken ook boekdelen. Dat de stad vertragingselementen invoert, is een goede zaak maar de uitvoering is dat allerminst. Ik vraag me zelfs af of er wel een specialist vooraf werd geraadpleegd. De weg wordt nu weer voor weken afgesloten want de aanpassingen zullen pas gebeuren na het bouwverlof”, zegt Boudry.

Beter voorkomen dan genezen 

Burgemeester Claes verzekert ons alvast dat verkeerstechnisch alles correct verlopen is. “Conceptueel is er blijkbaar een probleem en ik geef dat ook graag toe. Daarom ook dat we nu ingrijpen en veranderingen gaan aanbrengen. Jammer genoeg is het nu net bouwverlof en zal het even duren alvorens die aanpassingen gerealiseerd kunnen worden maar ik heb liever wat hinder voor de weggebruikers dan dodelijk ongevallen op die plaats. Omdat autobestuurders nu langs rechts rijden, en niet zoals voorzien langs links, rijden ze over het fietspad, dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom nemen we nu onze verantwoordelijkheid en wordt de straat opnieuw afgesloten tot alles opgelost is."

Er is een omleiding voorzien via de Weg Messelbroek en de Tiensestraat.

Lees meer over