"Bezwaarschriften rond werken Dijlebrug in Rotselaar ongeldig: werken aan Provinciebaan op schema", zegt burgemeester

Wegenwerken Dijlebrug 4 Werchter
Ondanks wat oponthoud zitten de werken aan de Dijlebrug aan de Provinciebaan in Rotselaarse deelgemeente Werchter op schema. De werken zouden tegen volgende zomer afgerond moeten zijn, volgens burgemeester Jelle Wouters (CD&V).

Alle akkefietjes omtrent de werken aan de Dijlebrug lijken achter de rug, de brug staat er ook al even niet, kortom de doorgang is compleet onmogelijk.

"We hadden deze maandag nog een onderhoud met het Agentschap voor Wegen en Verkeer en tot onze vreugde konden ze melden dat de werken nog steeds op schema zitten. Het is een dossier dat we met aandacht blijven volgen en we doen er alles aan zodat het schema behouden blijft", aldus een gelukkige Rotselaarse burgemeester Jelle Wouters (ROX).

Vanaf midden november 2023 is aannemer Wegen en Verkeer gestart met de afbraakwerken en aansluitend de heropbouw van de brug. Gelijktijdig worden er door de verschillende nutsmaatschappijen ook nog steeds nieuwe leidingen aangelegd tussen de Dijlebrug en de Haachtsesteenweg. 

Vanaf maart 2024 zullen de rioleringswerken door Aquafin tussen de Dijlebrug en de Haachtsesteenweg (N21) plaats vinden.

Lees meer over