Hinder voor busverkeer in regio en Tremelo door spontane staking bij De Lijn

Illustratiebeeld busje komt zo

Het busverkeer in de regio's Tremelo en Westerlo wordt zwaar gehinderd door een spontane staking bij twee stelplaatsen. Dat meldt De Lijn op X. Op zondag waren er in Tremelo ook al bussen afgeschaft, de weken voordien was dat ook al het geval in de richting van Mechelen en Leuven.

Op de stelplaatsen Westerlo en Tremelo werd deze maandagochtend in Tremelo het werk even neergelegd. Uiteraard is de hinder enorm voor het busverkeer. In Tremelo gaat het vooral om de lijn 520 die van Mechelen over Keerbergen naar Tremelo leidt en de lijn 530 Mechelen-Keerbergen-Tremelo-Aarschot.   

Er werd aangeraden om verplaatsingen te plannen via de routeplanner. Die kan je vinden in de app en op de website. Bij De Lijn waren er de voorbije periode herhaaldelijk spontane stakingsacties bij het personeel, dat ontevreden is over geschrapte ritten en nieuwe werkroosters.

Wie zondagvoormiddag in Tremelo de 520-bus wou nemen naar Mechelen was er ook aan voor de moeite. Slechts enkele minuten voor het vertrek werd droogweg aangekondigd op het informatiepaneel dat de bus niet reed. Enkele weken geleden waren er op woensdagnamiddag enkele afgeschafte ritten van de lijn 333 van Tremelo naar Leuven die opeens zonder waarschuwing opdoken. De Lijn laat zijn reizigers in de kou staan.

Lees meer over