Ongezien: Zoutleeuw vervangt burgemeester, volledig schepencollege en voorzitter gemeenteraad tijdens legislatuur

De bevoegdheidsverdeling is nu ook afgerond en dit doet niemand hen na...
Verkiezingen

De burgemeester van Zoutleeuw, Guy Dumst (CD&V), vertelt ons dat de bevoegdheidsverdeling nu rond is en dat hij gevolg gaf aan het initiatiefrecht, op zijn eigen verjaardag nog wel. Dat hij vier jaar burgemeester ging zijn, was al geweten. Maar het is werkelijk ongezien dat tijdens eenzelfde legislatuur, de burgemeester, de voorzitter van de gemeenteraad en zelfs elke schepen worden vervangen. Wellicht daardoor namen de onderhandelingen wat tijd in beslag. 

Guy Dumst: "Vanaf het begin van mijn mandaat heb ik het belang van open communicatie en samenwerking benadrukt. In lijn hiermee heb ik gesprekken gevoerd met alle partijen die aan de verkiezingen hebben deelgenomen, ongeacht de uitkomst. Ik geloof dat iedereen een stem moet hebben en dat we respect moeten tonen voor de keuze van iedere kiezer."

Het samenstellen van sterke teams was een uitdaging door de uiteenlopende wensen en verwachtingen, maar ik ben blij dat we dit proces vandaag succesvol hebben afgerond. In de komende periode neem ik het burgemeesterschap op met een sterk team om ons heen. Mijn eerste schepen, Raf Lambeets, zal zich richten op de technische dienst en openbare werken. Met zijn achtergrond als aannemer vormt hij een waardevolle aanvulling op onze projecten. Tweede schepen Annita Reniers, met veel politieke ervaring, neemt de portefeuille vrije tijd op zich, een terrein dat haar bekend is. Ook zal Annita de portefeuille Financiën opnemen, omdat de cijfertjes in haar professionele loopbaan altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Als derde schepen verwelkomen we Leen Arnauts, een nieuwkomer die vol enthousiasme de verantwoordelijkheid voor ruimtelijke ordening op zich neemt. We hebben het volste vertrouwen dat zij deze taak met toewijding zal vervullen. Ten slotte zal Anne Cooremans de portefeuille van welzijn beheren. Haar uitgebreide ervaring in deze sector maakt haar bijzonder geschikt voor deze rol, en ik ben ontzettend blij dat ze deel uitmaakt van ons team."

"Het burgemeesterschap zal verdeeld worden, waarbij ik de eerste vier jaar de leiding heb, waarna Boudewijn Herbots deze in de laatste twee jaar zal overnemen. De schepenmandaten zijn ingedeeld in twee termijnen van drie jaar, en in de tweede periode zal Carl Kempeneers als eerste schepen, Jelle Daniels als tweede schepen, Dries Matterne als derde schepen en Carine Winnen als vierde schepen overnemen. Ilse Beelen zal de gemeenteraad voorzitten, met Elien Smeesters als haar opvolger. Ik wens iedereen veel succes toe en wil benadrukken dat het een eer is om onze inwoners te mogen vertegenwoordigen.Ik dank aan iedereen voor het vertrouwen in ons. Laten we samen werken aan een stralende toekomst voor Zoutleeuw", besluit hij.

Meer omtrent de voorbije verkiezingen vind je hier.

Lees meer over