Mysterieuze verdwijning van oude schildpad Plato uit school: kleuters in Aarschot diep bedroefd

schildpad Plato

De school vermoedt dat de 20-jarige schildpad is meegenomen, aangezien hij niet zelf uit zijn hok kon ontsnappen.

Ook vandaag heeft directrice An Debosscher nogmaals de hele schoolomgeving afgezocht. “Op zondag tijdens de opendeurdag was Plato er nog”, vertelt de directrice. “Woensdagochtend, toen iedereen op school aankwam, zat Plato nog veilig in zijn hok. Rond kwart voor tien sloegen echter enkele kleuters van het derde kleuterklasje alarm: Plato was verdwenen.”

Plato, een schildpad die op initiatief van een leerkracht al 16 jaar in de basisschool aan de Bekaflaan in Aarschot verblijft, wordt met veel liefde verzorgd door de kleuters van de derde kleuterklas. Om beurten nemen de kinderen de zorg voor hem op. “Normaal gesproken verblijft hij in een buitenverblijf, maar door het slechte weer van de afgelopen weken hielden we hem binnen", aldus de school. Tot dinsdag was alles nog in orde, maar sindsdien ontbreekt elk spoor van Plato. “Het is een raadsel waar hij nu is", zegt de schooldirectie. “Plato kan het hok niet zelf openen, dus we vermoeden dat iemand hem heeft meegenomen.” De school vraagt iedereen om uit te kijken naar Plato. “Voor de kinderen is dit heel verdrietig. Ze hebben een sterke band met hem opgebouwd. Tijdens verjaardagen kreeg ook Plato een extraatje.”

Plato is eenvoudig te herkennen aan een afgebroken stukje van zijn schild aan de voorkant. Iedereen die informatie heeft over de verblijfplaats van Plato wordt verzocht contact op te nemen met de school. De school zet zich actief in voor de zoektocht. "Maar hoe we dat precies aanpakken, gaan we niet vertellen", klinkt het een beetje mysterieus bij Debosscher.