Sergio voelt zich uitgesloten door Vlaamse muziekwereld: "Mijn songs zijn zogezegd te brutaal voor de radio"

29 juli 2024 | 14u33 | Gepost door redactie
Sergio

In een interview vertelt Sergio, woonachtig in Tielt-Winge, over zijn gewrongen gevoel na het uitbrengen van zijn nieuwe nummer ‘Eerlijk tot het eind’. 

“Mijn single werd niet opgepikt door de radiozenders, waardoor het bijna onmogelijk is om in de hitparades te komen. Wanneer ik vroeg waarom ze mijn liedje niet wilden afspelen, zeiden ze me dat de songtekst te brutaal was voor de radio", vertelt Sergio aan HLN. Ik lik geen hielen, ik kus geen kont. Dat is de tekst die onder andere Radio2 te heftig vond. Daar is Sergio het niet mee eens: “Ik vind het niet kunnen dat een artiest wordt gelimiteerd op hetgeen wat hij wil brengen. Er zijn ergere dingen. Kijk maar naar sommige Amerikaanse producties of zelfs Nederlandse rappers, daar is het ‘fuck’ en ‘cocaine’ wat de klok slaat. En dat draaien ze wel.”

Daarom denkt Quisquater dat dat niet de enige reden is waarom hij niet meer wordt opgepikt: “Mijn persoon en leeftijd zal er ook wel voor iets tussenzitten. Ik ben niet op mijn mondje gevallen en voor onze oudere generatie wordt het moeilijker en moeilijker om aan de bak te komen in de mediawereld.” Ook over het programma ‘Zomerhit’ heeft hij zijn mening klaar: “Men weet al op voorhand wie als winnaar uit de bus komt. Alles wordt bekeken vanuit promotiemogelijkheden.”

Lees meer over