Triatleten verzamelen zondag massaal in Rotselaar en Aarschot

Triatlon

Op zondag 28 juli organiseert het Aarschots Triatlon Team (AATT) drie wedstrijden in Aarschot: de Plastriathlon, de Start-to-triathlon en de Hageland powertriathlon.

Om de veiligheid van atleten en toeschouwers te garanderen, zal er tijdens de wedstrijden een aangepaste verkeersregeling gelden in de omgeving. Meer informatie over de exacte zones en timing vind je hier.

De sportievelingen starten met zwemmen in de plas van Rotselaar, gevolgd door een uitdagend fiets- en loopparcours doorheen het stadscentrum van Aarschot. Verleden jaar waren er meer dan 500 deelnemers aan deze wedstrijden die zo in de top drie van grootste van onze provincie komen.

De Plastriathlon start om 10 uur en is met 750 meter zwemmen, 27 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen ideaal voor recreanten. De Start-to-triathlon met start om 10.15 uur met 230 meter zwemmen, 11 kilometer fietsen en 1,7 kilometer lopen is perfect om te proeven van de triatlonsfeer.  Ervaren triatleten wagen zich dan weer aan de Hageland powertriathlon met start 11 uur met 1500 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer lopen.

Lees meer over