Twee opzettelijke brandstichtingen in Aarschot veroorzaken aanzienlijke schade

Beelden van de verdachte.

In de nacht van 20 op 21 juni 2024 werd het centrum van Aarschot opgeschrikt door twee brandstichtingen. 

Rond 00.45 uur ging in de Martelarenstraat een gft-container in vlammen op. Niet veel later, omstreeks 01.20 uur, werden papiercontainers in brand gestoken op de Roland Renskade. Beide branden vonden plaats vlak naast woningen, wat zorgde voor aanzienlijke schade aan de gevels en aan een bestelwagen die in de buurt geparkeerd stond. Op het moment van de brandstichtingen werd een vrouw gefilmd in de omgeving. Politiediensten vermoeden dat zij mogelijk betrokken is bij de feiten. In hun verklaring omschrijven ze haar als volgt: de vrouw droeg een blauwe jas, een wit-zwart gestreepte blouse, een donkere broek, een grijze pet met witte letters, felgele sportschoenen en een kleurrijke rugzak, mogelijk een kinderboekentas.

Op de Roland Renskade toont bewoonster Kristien waar de papiercontainer stond die vlam vatte. "De container stond vlak tegen het huis, omringd door kartonnen dozen, wat het vuur heviger maakte." De muur van de buren raakte beschadigd, en een raam barstte door de hitte. Restjes gesmolten plastic zijn nog zichtbaar. De brand brak rond 1 uur ‘s nachts uit. Kristien werd pas gewaarschuwd toen haar buurman herhaaldelijk belde. "Eerst nam ik niet op, ik dacht: wie belt er nu om dit uur?" Toen haar partner uiteindelijk opnam, sloeg de paniek toe. "Ik ben naar beneden gerend en zag de brandweer al blussen. Tot mijn schrik hoorde ik dat verderop ook al een container in brand stond."De brand beschadigde daarnaast ook de bestelwagen van Kristiens partner, die deels smolt door de hitte.

De politie roept getuigen op om zich te melden indien ze deze vrouw hebben gezien of meer informatie hebben die kan helpen in het onderzoek.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Videorechten @Federale politie

Lees meer over