Oppositie voert enquête uit naar leefbaarheid, burgemeester vraagt geduld voor aantal verzuchtingen

20 April 2022 | 16u57 | Gepost door christian.henn…
Fietsoversteek vanuit de Bley over de invalsweg naar Outgaarden

Recent voerde dorpspartij Gewoon Wit een enquête uit naar de leefbaarheidssituatie in deelgemeente Outgaarden. De bundeling van de vragen van de inwoners werd nu op de gemeenteraad gebracht. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) maakte duidelijk dat voor een aantal verzuchtingen moet gewacht worden op de heraanleg van de Goetsenhovenstraat. Alle fracties samen gaan wel een brief sturen naar bevoegde Minister Lydia Peeters om de fietsoversteek over de invalsweg nog beter te beveiligen.

Een van de bezorgdheden die naar boven kwamen was de veiligheid over de  fietsverbinding tussen Outgaarden en Hoegaarden, die loopt namelijk over de invalsweg naar de E40 richting Bleystraat in Hoegaarden. Deze weg wordt veel gebruikt door schoolkinderen. “Er werden al maatregelen getroffen aan deze oversteek, maar vanuit de gemeenteraad zal een brief gestuurd worden naar de minister, om te vragen de veiligheid te herbekijken”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

Er waren nog heel wat vragen over netheid en onderhoud, evenals naar de plaatsing van een oplichtend scherm met snelheidsindicatie als men vanuit Goetsenhoven naar Outgaarden rijdt. “Het heeft geen zin om daar nu een ‘Smiley’ te plaatsen, want eerst moet de Goetsenhovenstraat met nieuwe fietspaden aangelegd worden. De aannemer is ondertussen aangeduid en heeft nu zestig dagen de tijd om zijn werf voor te bereiden. Ook de problemen van netheid en onderhoud situeren zich voornamelijk aan de Goetsenhovenstraat”, aldus de burgemeester.

Lees verder onder de foto

Oversteek Invalsweg Hoegaarden
De gevaarlijke oversteek voor fietsers aan de invalsweg

Wachten voor circulatieplan

Voor een gevraagd eenrichtingsverkeer in de Melkstraat moet eveneens gewacht worden op de heraanleg van de Goetsenhovenstraat. “We hebben een nieuw circulatieplan voor Outgaarden klaar met eenrichtingsverkeer in de Melkstraat, Boterstraat en Brugstraat, maar het heeft geen zin dat te testen vooraleer de werken aan de Goetsenhovenstraat uitgevoerd zijn”, aldus Taverniers.

Een gevraagde tonnagebeperking ziet de burgemeester niet zitten. Er zijn daar boeren actief waardoor men op vijf zware transporten komt gemiddeld per dag, maar in het aardappel- en bietenseizoen kan dit nog oplopen. Een vraag naar bijkomende parkeerplaatsen in de Sint-Niklaasstraat en Kerkstraat is volgens de burgemeester moeilijk realiseerbaar. Op de vraag om in samenspraak met het dorpscomité de pastorietuin in te richten tot permanente ontmoetingsruimte, kan het bestuur nog niet antwoorden.

Lees meer over