Pastorijstraat in Hoegaarden zit weer met zinkgat

19 April 2022 | 15u36 | Gepost door christian.henn…
Het zinkgat is nog klein maar wordt snel groter

Het is pas van december vorig jaar dat de Pastorijstraat in Hoegaarden afgesloten was door een zinkgat. Nu is er in de onmiddellijke buurt van het vorige gat weer een zinkgat ontstaan. Door de verzakking wordt de straat tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, vermoedelijk één week. De bussen van de Lijn volgen een omleiding.

Het vorige waterlek werd op 2 december vorig jaar geconstateerd en het was op 10 december dat de straat weer opengesteld werd, na herstellingswerken.

“Men heeft toen een heel deel van de weg geopend voor herstelling, maar blijkbaar is men toen niet ver genoeg gegaan. Dat hele stuk is zeer slecht en ik vermoed dat de leidingen daar op termijn helemaal moeten vernieuwd worden. Het nieuwe gat is nog maar klein, maar het wordt snel groter. Gelukkig is daar vorige week niemand in gesukkeld bij de Palmprocessie. De straat is nu voor een week gedeeltelijk afgesloten, zeker voor doorgaand verkeer”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

De jongste jaren werd Hoegaarden dus al enkele keren opgeschrikt door een zinkgat. Zo ook nog in het voorjaar 2020 op het Gemeenteplein.

Zie foto hieronder

Zinkgat Pastorijstraat
Zinkgat in de Pastorijstraat

Lees meer over