Zinkgat zorgt voor nog meer gevaar en dreigt nog verder te verzakken: "Worden afgesnauwd als we mensen wijzen op gevaar"

25 April 2022 | 14u14 | Gepost door christian.henn…
Verschoven hekken aan het zinkgat

Het zinkgat in de Pastorijstraat dreigt voor nog meer gevaar te zorgen en zou nog weleens verder kunnen verzakken. Op dit ogenblik is de Pastorijstraat in Hoegaarden afgesloten voor doorgaand verkeer maar sommigen vegen daar hun broek aan en dat is niet verstandig. Er nog doorrijden zoals sommigen doen of nadars verplaatsen uit eigen belang is zelfs gevaarlijk. 

De Pastorijstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. “Alleen de bewoners van de Pastorijstraat mogen erin, langs boven tot aan het zinkgat, of langs beneden. Er is een omleiding voorzien in Elst via de Tommestraat. Het zinkgat is voorlopig bijgevuld, maar we moeten nog een hele tijd wachten om te zien of het niet verder zakt”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).

Buurtbewoners ergeren zich blauw aan de mensen die er toch doorrijden.  "Als we een opmerking maken aan doorrijders worden we afgesnauwd. Het is niet de bedoeling hekken te verplaatsen en los over het voetpad te rijden. De verkeersborden zijn nochtans duidelijk” klinkt het bij de buurtbewoners. Het mooiste excuus dat er bij een opmerking kwam was er eentje die zichzelf plaatselijk verkeer noemde omdat hij van Hoegaarden was. 

Verkereborden Pastorijstraat
De verkeersborden zijn nochtans duidelijk

Lees meer over