Buschauffeur krijgt rake klappen

12 juni 2023 | 16u34 | Gepost door redactie
Domingo

Buschauffeur D. van Multiobus, dat is een onderaannemer van De Lijn, kreeg maandag 12 juni rake klappen in Tienen van twee jongeren van vreemde origine."Intussen is er een spontane staking uitgebroken bij de onderaannemer", zegt perswoordvoerster Ine Pieters van De Lijn. 

Aanleiding voor het incident was het feit dat de twee geen geldig buskaartje hadden. De politie onderzoekt nu de camerabeelden, van de daders is voorlopig geen spoor.

De chauffeur werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

"Rond 10 uur was er inderdaad een incident op buslijn 563. Twee mensen vielen onze chauffeur aan", bevestigt Pieters

Bij Multiobus Tienen is er intussen een spontane staking aan de gang door de feiten. Het busverkeer in Tienen en het Hageland zal hierdoor verstoord zijn de komende uren. "Normaal zou morgen weer alles ok moeten zijn." 

"Opnieuw een geval van agressie bij een buschauffeur die werkt voor een partner van De Lijn.Passagiers die op gelijk welke plaats willen afgezet worden nemen beter een taxi ipv de bus. Een chauffeur die zijn werk doet verdient zeker niet om bij elkaar geklopt te worden. Wij wensen D.S. heel veel sterkte en een spoedig herstel. Onze chauffeurs van Budingen , Tienen en Diest bij Multiobus reden spontaan binnen. Deze mensen zijn dit grondig beu. Beste overheid open uw ogen alvorens een agressor ze sluit!", post er iemand op Facebook. 

Lees meer over