Makkelijker switchen van ene vervoersmiddel naar ander dankzij Hoppingpunt

Kabbeekvest
Sinds donderdagochtend is er langs de Kabbeekvest in Tienen officieel een ‘Hoppinpunt’. Het is uitgerust met toegankelijke bushaltes, een fietsenstalling voor achttien fietsen, een laadpunt voor vier elektrische wagens en twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Er is intussen ook een Hoppingpunt langs de Beukenlaan in Diest.

“De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”, zegt Vlaams minister van Mobliteit en Openabre Werken Lydia Peeters (Open Vld).

De nieuwe Hoppinzuil staat aan de Kabbeekvest, vlakbij het kruispunt met de Oplintersesteenweg. De bushalte, het laadpunt, de parkeerplaatsen en de fietsenstallingen stonden er al, met de installatie van de zuil is het nu ook officieel een Hoppinpunt.

“De bereikbaarheid van Tienen is een grote troef. De centrale ligging en aanwezigheid van openbaar vervoer maakt ons een aantrekkelijke woonstad en knooppunt in de regio. Hoppinpunten zijn een wissel op de toekomst als  ideale schakels in een vlotte bereikbaarheid en duurzame mobiliteit”, zegt Tiens burgemester Katrien Partyka (cd&v).
 De komende weken worden er in Vlaams-Brabant nog vier nieuwe Hoppinzuilen geplaatst. Naast de Kabbeekvest in Tienen gaat het om drie locaties in  Kampenhout (Berg Oud Station, kruispunt Haachtsesteenweg / Kerkstraat en aan Kampenhout-Sas) en aan de Beukenlaan in Diest.

Lees meer over