Tienen gaat strijd aan tegen te hoge snelheid en neemt structurele maatregelen

stadhuis tienen

De stad Tienen neemt maatregelen tegen te hoge snelheden die op verschillende locaties werden vastgesteld. In eerste instantie neemt de stad structurele maatregelen in Breisem en Meer maar op korte termijn volgen nog meer locaties.

Door de inrichting van een straat te wijzigen, worden bestuurders verplicht om hun snelheid te minderen”, vertelt schepen van mobiliteit Liesbeth Vanderloock (Cd&v). “De eerste twee omgevingen waar dit zal gebeuren, zijn Breisem en Meer. De stad organiseert voor deze locaties twee infomomenten om de voorstellen toe te lichten, nl. op maandag 24 april in de kapel van Breisem en op donderdag 4 mei in Meer, op het grasveld ter hoogte van kruispunt Drijboomstraat - Wulmersumsesteenweg. Buurtbewoners zijn doorlopend welkom tussen 18.00 en 20.00 uur.”

In de Kerkomstraat in Breisem wordt de snelheid in de woonkern aangepast naar 50 km/u en in Meer wordt de overgang van 70 naar 50 km/u infrastructureel ondersteund door de creatie van toegangspoorten.

“Daarnaast zal de stad, in het kader van snelheidsremmende maatregelen, op korte termijn verkeersopstellingen uitwerken voor de Tiensebaan, de Bunsbeekstraat, de Houtemstraat en de Sint- Hubertusstraat”, voegt burgemeester Katrien Partyka (Cd&v) toe. “Ook hier zal een communicatie naar de buurtbewoners volgen. Andere locaties worden in een later stadium verder bekeken. Hiervoor kunnen steeds suggesties worden doorgegeven via mobiliteit@tienen.be.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de dienst mobiliteit via mobiliteit@tienen.be.

Lees meer over