Vernieuwing fietspaden op de planning in Tienen

3 februari 2022 | 10u48 | Gepost door rik.poulman@te…
De klinkers worden vervangen door een fietspad in asfalt.

Wegen en Verkeer vernieuwt de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg in Tienen van aan het kruispunt Deken Rochettelaan tot iets voor de Breisemstraat. Ook voor de Diestsesteenweg in Tienen zijn er plannen.

Het fietspad in klinkers op de Aarschotsesteenweg wordt opgebroken en vervangen door een comfortabel fietspad in asfalt. Op de hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen vlak gemaakt en krijgt het fietspad een rode kleur, zodat het beter zichtbaar is.

Volgens de huidige planning vinden de werken plaats in het voorjaar van 2022. Van zodra de stad meer weet over de timing en hinder voor het verkeer en omwonenden, wordt die informatie gedeeld op de website van de stad. Omdat asfalteringswerken alleen mogelijk zijn bij voldoende warm weer, is het wachten op het voor jaar om ze uit te voeren. De fietspaden langs de ring en het eerste stuk van de Aarschotsesteenweg werden al vernieuwd tijdens de grote herinrichting van de Tiense Vesten.

Lees verder onder de foto
fietspad Diestsesteenweg
De steenweg is te smal voor fatsoenlijke fiets- en voetpaden. Automobilisten parkeren nu deels op het fietspad om schade van zwaar verkeer aan hun voertuig te vermijden.

Van een heel andere orde is de herinrichting van de Diestsesteenweg en dat zaaide de voorbije dagen heel wat onrust bij eigenaars van woningen langs de straat. De steenweg is (voorlopig?) nog steeds een belangrijke verbindingsweg naar de E314, maar zowel wegdek, fiets- en voetpad en riolering zijn totaal versleten. Bovendien is de steenweg, zeker het deel van de weg dat aansluit op de vesten, gewoonweg veel te smal. Om fatsoenlijke fiets- en voetpaden te kunnen aanleggen, zouden tientallen woningen moeten gesloopt worden en tal van voortuintjes moeten sneuvelen.

De stad heeft al laten weten niet akkoord te zullen gaan met onteigeningen van woningen. Hoe het dan wel moet, zal de toekomst uitwijzen.

Lees meer over