Werken Grote Markt Tienen gaan laatste fase in

31 augustus 2021 | 14u25 | Gepost door rik.poulman@te…
Grote markt
De werken op de Grote Markt van Tienen gaan hun laatste fase in. De komende weken wordt de noordkant van het plein afgewerkt en worden de verlichtingspalen aan de horecazijde geplaatst. Tijdens de tweede helft van november wordt de beplanting aangebracht.

De komende weken staan er voornamelijk nog funderingswerken op het programma, gevolgd door het plaatsen van boordstenen en kasseien en de afwerking. Zo zullen er o.m. langs de kant van de horecazaken verlichtingspalen uit architectonisch beton geplaatst worden.

De kasseiwerken aan de noordzijde (kant muziekacademie) werden vorige week opgestart. Er wordt gewerkt vanaf de Gilainstraat richting Dr. J. Geensstraat. Gelijktijdig schuiven de kasseiwerken op het centrale plein verder op richting muziekacademie. Omdat de rioleringswerken meer tijd in beslag namen dan gepland, blijft het kruispunt van de Grote Markt met de Leuvensestraat tot eind september afgesloten.

In het tweede deel van november gebeuren o.a. de beplantingswerken op de Grote Markt en in de kerktuin. En dan is het marktplein van Tienen klaar voor een feestelijke opening, waarover later meer.

Lees meer over