Muziek- en kunstschool ART heeft nu ook een campus in Glabbeek

Van links naar rechts: burgemeester Reekmans, schepen Holsbeeks en ART-directeur Killian Mineur openden de nieuwe campus in Glabbeek

In Glabbeek hebben ze er sinds kort een campus van de muziek- en kunstschool ART bij. De campus werd vorige week vrijdag officieel geopend en de nieuwe klaslokalen zijn ondergebracht in het gerenoveerde gebouw aan de voorzijde van het volledig gemoderniseerd gemeentelijk domein De Vaint. 

Het oud militair domein langs de Steenbergestraat werd volledig asbestvrij gemaakt en gemoderniseerd tot het nieuw en functioneel gemeentelijk domein De Vaint. Ook het oud stafgebouw, waar jarenlang het OCMW in gehuisvest was, werd, net zoals de rest van de gebouwen op het domein, volledig asbestvrij gemaakt en kreeg een nuttige nieuwe bestemming als muziek -en kunstschool. 

“Door de intergemeentelijke samenwerking in de regio tussen de gemeenten Glabbeek, Hoegaarden, Boutersem, Kortenaken, Tielt-Winge en Tienen in de regionale kunstacademie ART zit ons gemeentelijk muziek- en kunstonderwijs meer dan ooit in de lift. Daardoor was er nood aan nieuwe klaslokalen voor de talrijke leerlingen uit onze gemeente die er les volgen in de muziekschool, beeldende kunsten of podiumkunsten. We kochten ook nieuw klasmeubilair aan. Nadat we eerder al zorgden voor een nieuw repetitielokaal voor de Koninklijke Harmonie Crescendo krijgen ook de mini-Crescendo’s in de muziekschool hun repetitielokalen”, zegt schepen van Onderwijs Hilde Holsbeeks (Dorpspartij).

Op zeven jaar tijd investeerde de gemeente ruim vier miljoen euro in het project. “De helft ervan financieren we met de verkoop van een deel van het domein aan een nieuwe zorgcampus waar eind september de plannen eindelijk van klaar zijn. De andere helft werd gefinancierd door een lening die zichzelf op twintig jaar terugbetaald met de huurinkomsten van alle gebouwen en de evenementenhal op de site”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). Op de site wordt deze week ook nog een nieuwe Kringwinkel geopend. 

 

Lees meer over