Grote Steenweg (N3) richting Sint-Truiden twee weken afgesloten

Het fietspad zal een nieuwe asfaltlaag krijgen.

Vanaf maandag 3 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad op de Grote Steenweg (N3) in Zoutleeuw een nieuwe verharding geven in asfalt. Hierdoor zal er tijdelijk een omleiding zijn richting Sint-Truiden. 

Vanaf 3 juni beginnen de werken, waarbij het betonnen fietspad langs de Grote Steenweg in Dormaal richting Sint-Truiden wordt vernieuwd. Dit gebeurt over een afstand van 1.500 meter tussen het kruispunt van de Zoutleeuwse Steenweg en de Kerselaarlaan. De aannemer verwijdert eerst de bovenste laag beton van het fietspad en legt nadien een nieuwe laag asfalt aan. Aan de kruispunten met zijstraten krijgen de fietspaden nog een extra rode markering om autobestuurders duidelijk te maken dat ze een fietspad naderen. 

Omleiding richting Sint-Truiden

Om de werken vlot uit te voeren, neemt de aannemer de weghelft richting Sint-Truiden in. De Grote Steenweg is twee weken enkel open voor verkeer richting Tienen. Verkeer naar Sint-Truiden kan de omleiding volgen via de Landenstraat (N283) en de (Naamse)Steenweg (N80). Er geldt ook een parkeerverbod in de werfzone en de opritten van woningen zijn beperkt bereikbaar. 

Voetgangers zullen geen hinder ondervinden en voor fietsers wordt het fietspad richting Tienen tijdelijk omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad. Aan de kruispunten in de werfzone blijft het mogelijk om de Grote Steenweg met de fiets over te steken. De bushaltes in de werfzone worden niet bediend, de bussen van de Lijn volgen een omleiding.

Lees meer over