WZC De Vesten na twee jaar niet langer onder verscherpt toezicht na het oplossen van 40-tal inbreuken

vesten

Het woonzorgcentrum De Vesten in Zoutleeuw staat niet langer onder verscherpt toezicht. Dat was enkele jaren wel zo omdat er in het verleden gebreken op zo’n 40-tal punten werden vastgesteld. Daaraan werd intussen verholpen zodat het verscherpt toezicht nu komt te vervallen. 

“Enkele maanden na mijn aanstelling als burgemeester ontving ik van het departement zorg een bericht dat ons woonzorgcentrum onder verscherpt toezicht stond. Dit was even naar adem happen. Na het doornemen van de betreffende documenten werd duidelijk dat de genoemde knelpunten al jaren bestonden. Samen met het college van burgemeester en schepenen, de directie van het woonzorgcentrum en, zeker niet te vergeten, dankzij de inzet van het personeel, zijn we erin geslaagd om binnen twee jaar deze situatie om te buigen”, zegt burgemeester Guy Dumst. 

De gebreken konden worden onderverdeeld in drie grote thema’s, met name technische verbeteringen, ICT-oplossingen en de optimalisatie van de procedures. “Inzake technische verbeteringen ging het bijvoorbeeld over het aanpakken van infrastructurele problemen zoals het plaatsen van handgrepen in de sanitaire blokken en het beveiligen van trappen voor mensen met geheugenstoornissen. Op ICT-gebied waren er aanzienlijke problemen met het wifi-netwerk, essentieel voor ons personeel om efficiënt en professioneel te kunnen werken. We hebben nieuwe medicatiekarren en software aangeschaft om de werking en opvolging van onze bewoners beter te monitoren en controleren. We hebben ook alle procedures doorgelicht en waar nodig geüpgraded om de kwaliteit van zorg te waarborgen en te borgen in een vernieuwd kwaliteitssysteem”, zegt Dumst nog.

 

Lees meer over