Leuvenaar betaalt 1.950 euro voor Rode Kruis-pleister van 10 euro

24 April 2024 | 08u32 | Gepost door redactie
Pleisteractie2024_Rode+Kruis-Vlaanderen_Camille

Tweehonderd plaatselijke afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen brengen sinds vorige week opnieuw pleisters aan de man of de vrouw. De opbrengst ervan gaat integraal naar de lokale Rode Kruis-afdelingen. Deze kost 10 euro, al werd er in Leuven én Tienen al meer hiervoor betaald.

In Leuven betaalde iemand 1.950 euro voor één pleister via QR-code, toen hij een Rode Kruis-pleister aan verkeerslichten aankocht. De gulle koper zag pas later hoeveel geld er van zijn rekening verdween, wisten ze bij HNB. De vergissing werd ondertussen de wereld uitgeholpen en de man kreeg zijn geld terug. "Het was het gevolg van een menselijke fout, er is dus helemaal geen sprake van oplichterij", zo liet het Rode Kruis-Vlaanderen weten.

Ook bij de lokale afdeling in Tienen liep het deze zondag op de markt in Tienen verkeerd. Er werd bij betaling een verkeerd bedrag ingegeven. De verkoper had dit nadien pas opgemerkt, maar daar de koper de pleister heeft aangekocht via een betaalterminal, hebben de vrijwilligers geen idee wie hij of zij is. Ze hebben namelijk geen toegang tot zijn bankgegevens. Daardoor is momenteel geen terugbetaling mogelijk.

Bij het Rode Kruis Tienen zijn ze op zoek naar de koper van de zogenaamde Gouden Pleister. “Slechts bij een zeer klein percentage van alle handelingen die doorgevoerd worden, loopt het weleens mis”, zegt Jan Poté, woordvoerder van het Rode Kruis-Vlaanderen.

Je betaalt meer dan 10 euro voor een pleister, wat doen?

Of de vrijwilligers merkten de fout zelf op en het wordt meteen gecorrigeerd. Diegene die teveel betaalde kan contact opnemen met de lokale afdeling in kwestie. Je kan ook steeds mailen naar schenken@rodekruis.be, met alle informatie van je aankoop.

Lees meer over