Tijdlang geen treinverkeer tussen station Aarschot en dat van Hasselt

Station Aarschot

Van zaterdag 28 oktober (00.45 uur) werkt Infrabel aan de spoorinfrastructuur tussen Hasselt en Aarschot. De lijn zal onderbroken zijn tot maandag 6 november ( 4 uur). Infrabel vernieuwt de seininrichting tussen de overweg Herseltsesteenweg in Aarschot en de overweg Veldstraat in Hasselt. Ook tijdens het weekend van 14 en 15 oktober rijden er geen treinen op de lijn. 

De werken kaderen in de installatie van het Europees veiligheidssysteem ETCS (European Train Control System) dat zorgt voor een permanente en volledige veiligheidsbewaking van de treinrit en de maximum toegelaten snelheid.

Deze werkzaamheden omvatten onder andere een volledig nieuwe treindetectie (dit zijn toestellen in het spoor voor de opvolging van de positie van de treinen) in een zone van 70 km spoor, de installatie van 106 nieuwe seinen, het aanpassen van 25 overwegen en de nieuwe besturing van 26 wissels.

 Tijdens het weekend van 14-15 oktober werkt Infrabel tussen Hasselt en Aarschot al aan de spoorinfrastructuur en zijn er ook al voorbereidende werken . Ook dan zal de lijn Hasselt-Aarschot onderbroken zijn.

De werkzaamheden vinden doorlopend (24/24) plaats verspreid over de spoorlijn tussen Hasselt, Schulen, Diest, Testelt, Langdorp en Aarschot. Er wordt dus in mobiele zones gewerkt tussen Hasselt en Aarschot.

 “Er is een langere sluitingstijd mogelijk van sommige overwegen tussen Hasselt en Aarschot vanaf dinsdag 31 oktober tot zondag 5 november. De nieuwe seininrichting wordt dan getest met locomotieven die stapvoets rijden. Hierdoor kunnen de overwegen langer gesloten zijn. Aan die overwegen zal er een technicus aanwezig zijn om de correcte werking van de overweg vast te stellen. Er worden ook spoorkranen ingezet voor deze werken”, luidt het bij Infrabel.

 De NMBS voorziet voor de periode van de onderbreking een aangepaste treindienst met vervangbussen die zullen stoppen in alle tussenliggende stations: Hasselt, Schulen, Diest, Zichem, Testelt, Langdorp en Aarschot.  Er rijden ook rechtstreekse bussen.

 Reizigers krijgen de raad de routeplanner van NMBS te checken, want ook de vertrek- en aankomsturen van andere treinen wijzigen. Houders van een Standard Abonnement uit een van de getroffen stations kunnen gedurende de periode van 28/10 tot en met 5/11 gratis gebruik maken van een NMBS-parking aan de stations van Hasselt of Aarschot. Meer details zijn te vinden op de website van NMBS.

 

 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over