Liersesteenweg in Begijnendijk wordt dan eindelijk heraangelegd

Liersesteenweg

De lang verhoopte heraanleg van de Liersesteenweg (N10) in Begijnendijk lijkt dan toch eindelijk te gaan lukken. Studiebureau Evolta werd door het agentschap Wegen en Verkeer aangesteld om een projectstudie te maken over de heraanleg van de steenweg en de betrokken bewoners krijgen een brief in de bus waarin hen gevraagd zal worden naar hun grieven en de nodige informatie in het kader van de geplande werken.

De gemeente liet aan het Agentschap voor Wegen en Verkeer al meermaals hun ongenoegen blijken over de onveilige situatie voor fietsers langs de Liersesteenweg (N10) maar het agentschap had geen concrete plannen om dit euvel aan te pakken.

Na veel aandringen, het dossier sleept aan van 2021, maakte de hogere overheid uiteindelijk 220.000 euro vrij om een studiebureau aan te stellen.

Intussen hebben medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer een bestek opgemaakt en een studiebureau aangesteld, zodat de projectstudie inhoudelijk kan starten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer  heeft studiebureau Evolta aangesteld om de herinrichting van het gedeelte van de Liersesteenweg (N10), dat gelegen is tussen het kruispunt met de Waterstraat en het kruispunt met de Linieberg aan de grens met Heist-op-den-Berg, te onderzoeken.

In een eerste fase wordt nu een startnota voor het hele traject opgemaakt die de mogelijke oplossingen omvat voor de knelpunten die door het gemeentebestuur en AWV werden aangebracht.

“De inrichting van dit gedeelte van de Liersesteenweg is niet aangepast aan de normen en het verkeer van vandaag. Vooral de veiligheid voor fietsers en voetgangers was volgens ons een probleem, zeker het feit dat het fietspad nauw aanleunde aan de gewestweg. Dat men in de studie werk gaat maken van vrijliggende fietspaden vinden we dan ook een goed plan. Ook worden nieuwe mogelijke keerbewegingen op de gewestweg bekeken, vandaag de dag moeten automobilisten zich vaak behelpen door het keren op privé opritten, net als een betere doorstroming en een verkeerslichtenregeling op de verschillende kruispunten. Tijdens de herinrichting wordt ook een gescheiden riolering voorzien, waarbij regen- en afvalwater apart worden afgevoerd”, luidt het nog in Begijnendijk.

Lees meer over