Blerebergstraat vrijdag weer open voor alle verkeer, werken duurden drie maanden langer: "Onze 50 Shades of Grey"

blereberg

“Deze week is hij eindelijk af, onze 50 Shades of Grey Blereberg”, zegt schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) op zijn sociale media over de werken aan de Blereberg in Tielt-Winge die nu tot een einde komen, weliswaar drie maanden later dan gepland.

“Er werden nieuwe fietspaden aangelegd, ondergrondse luchtleidingen, kerstverlichting-proof armaturen, degelijke asfalt en vooral ontdubbelde riolering met extra opvangbekken om wateroverlast extra te bestrijden”, gaat Clinckx in zijn post verder.

Oorspronkelijk zouden de werken al afgerond worden tegen het bouwverlof maar het liep anders. “Het werk liep vertraging op omdat het afstemmen met nutsmaatschappijen niet altijd van een leien dakje liep, toch ook aan hen een dikke merci om met extra ploegen al het mogelijke te doen om zo snel mogelijk de werf af te krijgen. Ook een woord van dank aan de aannemer wan die heeft letterlijk bergen werk verzet, ik kreeg heel vaak complimenten over de werfleider en het ganse team dus ook van mij een dikke pluim. Het heeft een enorm grote inspanning gevraagd aan iedere Tielt-Wingenaar en er waren grote omleidingen. De werken duurden drie maanden langer en dat hakte er bij de inwoners op in, dat besef ik”, zegt Clinckx nog.

Vrijdag kan het verkeer weer normaal door in de Blerebergstraat.

Lees meer over