Koninklijke Diestse Turnkring annuleert eerste lessen nadat turnzaal onder water kwam te staan

turnzaal onder water

De Koninklijke Diestse Turnkring annuleert alle lessen tot en met zondag nadat de turnzaal maandag onder water kwam te staan na een zware stortbui. “Het water stroomde binnen via een afvoerputje. Alle toestellen zijn nat en het is afwachten wat de blijvende schade zal zijn”, zegt voorzitter Peter Frederickx.

Diest ging maandagavond gebukt onder een zware regenbui en die zorgde dus voor de problemen. “Echt lang duurde de bui niet maar het was wel fel. Het afvoerputje in de zaal ligt dicht tegen een afvoerbuis die het water van het dak afvoert. Ik vermoed dat er ergens een verstopping zit waardoor het water langs het afvoerputje naar binnen kwam.”

De zaal kwam hierdoor onder water te staan waardoor ook alle toestellen in het water terechtkwamen. "We hebben ze zo snel mogelijk hoger gezet zodat ze uit het water waren maar het blijft afwachten om te zien welke schade ze hebben opgelopen.”

De stad zal instaan voor de opruimwerken en ook het water moet nog worden weggepompt. De club wil ook samen met de stad bekijken om de zaal te vernieuwen, iets wat ze al langer wilde doen.De club telt een 400-tal leden van 2,5 tot 50 jaar oud maar voor hen zijn de eerste trainingen van het seizoen deze week dus afgelast. 

water
Een verstopping zou aan de basis van de problemen kunnen liggen.
water
Het is afwachten om te zien welke blijvende schade de toestellen hebben opgelopen
turnzaal

Lees meer over