36ste Leuvense Kerstmarkt pakt uit met Europese première

15 oktober 2024 | 17u45 | Gepost door annpeeters
Leuven Kermis

Dit jaar wordt de Leuvense Kerstmarkt voor de 36ste keer georganiseerd. Van woensdag 11 tot en met zondag 22 december vormen het Mgr. Ladeuze- en het Herbert Hooverplein het decor voor alles wat met de gezelligheid en het aparte sfeertje van het eindejaar te maken heeft.

Op de Leuvense Kerstmarkt kan je dit jaar ook weer terecht voor een hapje, een drankje of voor dat ene ontbrekende cadeau om onder de kerstboom te leggen. Zoals elk jaar zijn er ook nu weer een aantal nieuwigheden zoals de uitbreiding van het 'Huisje van de Kerstman'. Dat wordt altijd fel gesmaakt door jong en oud, maar wordt nu dus een stukje groter. De Kerstman nodigt de kinderen niet alleen bij hem thuis uit, maar ze kunnen dit jaar ook plaatsnemen in de speciale 'Kerst Carrousel' of de draaiende Kerstmolen. Vanuit een comfortabel zitje kan je dan de Leuvense Kerstmarkt op een andere manier bewonderen. Ook het gekende 'Grand Café Rudolf' is weer helemaal terug. Wie zin heeft om te genieten van een heerlijk warm of koud drankje kan daar dan terecht in de rijkelijk versierde en verwarmde brasserie, die in het midden van het Ladeuzeplein zal opgetrokken worden. 

Unieke Kersttoren

Helemaal speciaal wordt het met de unieke 'Kersttoren'. Uitzonderlijk kan je deze constructie wel noemen, want ze zal voor het eerst in Europa te zien zijn op de Leuvense Kerstmarkt en biedt de bezoeker een uniek zicht vanop zo'n 20 meter hoogte. Op twee platformen zijn er ook zitplaatsen voorzien voor wie bij een drankje wat langer van dat uitzicht wil genieten.

Goede doel

Zoals elk jaar loopt er een actie ten voordele van het goede doel. In samenwerking met de stad Leuven en de KU Leuven zullen de vele vrijwilligers van de Stichting en het Fonds Me To You-Fonds ADPKD en het Kinderfonds nierziekte en- transplantatie instaan voor de verkoop van de traditionele rode kaarsjes op het Hooverplein. 

De 36ste editie van de Leuvense Kerstmarkt, van woensdag 11 tot en met zondag 22 december, is elke dag te bezoeken van 11 tot 22 uur, op donderdag, vrijdag en zaterdag is dat tot 23 uur.

leuvense kerstmarkt

Lees meer over