42-jarige man moet zich voor rechter verantwoorden voor het stelen van werkmateriaal en wagen

Bommelding rechtbank

Het parket van Leuven heeft een 42-jarige man uit Herentals gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding nadat hij een voertuig en werkmateriaal had gestolen in Tienen.

Op dinsdag 1 oktober merkte een 63-jarige man uit Tienen op dat zijn voertuig aan zijn woning gestolen was en dat er werkmateriaal uit zijn schuur verdwenen was. Het slachtoffer had zijn voertuig enkele dagen daarvoor op de oprit geparkeerd om in zijn tuin te werken en had daarbij zijn autosleutels in zijn voertuig laten liggen. Nadien was hij vergeten om de sleutels mee naar binnen te nemen. Na de ontdekking nam het slachtoffer contact op met de politiezone Getevallei.

Het voertuig werd diezelfde dag, even na 22 uur, teruggevonden in Sint-Truiden naar aanleiding van een melding van een verkeersongeval met stoffelijke schade en vluchtmisdrijf. In het voertuig lagen verschillende werktuigen. Agenten van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kwamen ter plaatse en enkele getuigen van het ongeval wezen een 42-jarige man aan als de chauffeur van de wagen. De verdachte werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. In zijn verhoor ontkende hij alles. Het parket van Leuven heeft de 42-jarige verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden november verantwoorden voor de diefstal met valse sleutels en de staat van wettelijke herhaling bij de correctionele rechtbank in Leuven.

Lees meer over