73-jarige vrouw en dochter raken gewond bij extreme verkeersagressie in Tienen

30 juni 2024 | 09u15 | Gepost door redactie
Het incident speelde zich af in de Leuvensestraat.

Zaterdag raakten in Tienen twee vrouwen gewond bij een zwaar geval van verkeersagressie. Het parket van Leuven onderzoekt de zaak. De 20-jarige dader werd alvast opgepakt. 

Het incident speelde zich af in de Leuvensestraat. Rond 15.45 uur blokkeerde een wagen het voetpad waardoor twee vrouwen, moeder en dochter (73 en 39) en een man, de partner van de dochter (56) moesten verder wandelen op de rijbaan. Hierdoor ontstond een discussie met de 20-jarige bestuurder van de wagen, die later ontaardde in verbale en fysieke agressie. 

De jongere vrouw kreeg op een gegeven moment een klap van de bestuurder. Daarna stapte de man in zijn BMW en reed tot driemaal toe in op de twee vrouwen. Op een gegeven moment kwam de jongere vrouw terecht op de motorkap. Ook de oudere vrouw reed hij nog eens aan. 

Oproep voor camerabeelden

De bestuurder ging op de vlucht, maar gaf zichzelf later aan bij de politie. Deze bracht het parket van Leuven op de hoogte. “Nog niet alle getuigen zijn verhoord. De versies lopen voorlopig uit elkaar", zo klinkt het bij HLN. Er wordt een onderzoek gevoerd voor wederzijdse slagen en verwondingen. Verder onderzoekt de politie hoe één van de slachtoffers gewond is geraakt, accidenteel of opzettelijk. Feit is dat de 73-jarige vrouw zwaargewond raakte aan de enkel en ook haar dochter van 39 jaar verwondingen heeft opgelopen. De man bleef ongedeerd. De bestuurder van de wagen werd opgepakt en zal nog verder worden verhoord door de politie. Zowel politie als parket roepen eventuele getuigen op om camerabeelden te bezorgen. Aldus het Leuvense parket.

Lees meer over