Chauffeur van De Lijn zet twee tieners af op pechstrook van E40: "Wat gaan jullie nu doen, hè?

29 januari 2024 | 22u44 | Gepost door redactie
De Lijn
Een 15-jarig meisje uit Kampenhout en een vriend waren zaterdag onderweg naar de schaatsbaan in Haasrode. Niets deed vermoeden dat ze enkele tellen later door een dolgedraaide buschauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn werden afgezet op de pechtstrook van de E40. 

Wegens wegenwerken wordt de eindhalte van buslijn 4 richting Haasrode niet behandeld. Dat wist het meisje uit Kampenhout echter niet, ondanks het feit dat ze met de regelmaat van de klok gaat schaatsen op ijsbaan Skateworld, op de grens tussen Heverlee Haasrode. De chauffeur van De Lijn bracht het duo ook niet op de hoogte van de afgelaste halte, waardoor zij als enige twee overblijvenden op de bus bleven zitten. Toen ze op het knopje drukten om de bus te doen stoppen, gebeurde er niets. Daarom gingen ze uitleg vragen bij de chauffeur. Die repliceerde dat de halte niet werd bediend. Hij was al onderweg naar de bussenstelplaats, klonk het nog.

Op het einde van de oprit van de E40 richting Brussel, aan de Expresweg in Haasrode, hield de buschauffeur plots halt. "Wat gaan jullie nu doen, hè?", zei de ondertussen razende buschauffeur. Het meisje en haar vriend moesten uitstappen en verscholen zich achter een vangrail, waarop de buschauffeur doodleuk verder reed. Het bevriend duo stond enkele doodsangsten uit, maar slaagde er uiteindelijk toch in om zichzelf in veiligheid te brengen. "Dit had fouten kunnen aflopen", zegt een furieuze mama aan HLN. Zij diende klacht in bij De Lijn. De vervoersmaatschappij heeft aangegeven de zaak te onderzoeken.

Lees meer over