Cipier (26) van Leuvense Hulpgevangenis betrapt op drugssmokkel door verliefdheid op gedetineerde

hulpgevangenis leuven

Een vrouwelijke hulpcipier uit Leuven raakte verstrikt in een gevaarlijk web van liefde en criminaliteit nadat ze verliefd werd op een Ivoriaanse gedetineerde, zo weet HLN te melden.

Destijds 23 jaar oud, begon B.C. zonder ervaring als hulpcipier te werken in de Leuvense Hulpgevangenis. Al snel viel ze voor de charmes van M.K., een voormalige profvoetballer die vastzat voor de verkrachting van meerdere vrouwen. M.K. speelde in zijn jeugd nog bij Espanyol Barcelona en toen als aanvaller bij KVK Tienen. De gedetineerde was een manipulator die al eerder mensen onder druk had gezet om zijn doelen te bereiken. Drie jaar geleden werd hij in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar cel voor het verkrachten van zeven vrouwen, onder wie twee minderjarigen. “Een gerechtsdeskundige omschreef K. enkele jaren terug als een seksueel niet-sadistische verkrachter met afwijkende fantasieën en zonder empathie”, zo klinkt het verder. 

Ondanks zijn verleden, geloofde B.C. dat ze hem kon helpen om op het rechte pad te blijven. Deze naïeve overtuiging leidde ertoe dat ze betrokken raakte bij de smokkel van drugs naar de gevangenis. Op 9 december 2021 werd B.C. betrapt toen ze probeerde om 100 gram hasj mee te nemen naar de gevangenis. Dit leidde tot haar arrestatie en een diepgaand onderzoek naar haar betrokkenheid bij criminele activiteiten. Tijdens haar proces verklaarde ze dat de liefde haar verblind had en dat ze dankbaar was dat ze was opgepakt, omdat dit haar leven een nieuwe richting had gegeven. Opmerkelijk gegeven is dat de vader van B.C. haar heeft aangegeven. Hij zag dat het met zijn dochter de slechte weg opging. Het onderzoek naar de criminele activiteiten van M.K. bracht ook andere verdachten aan het licht, waaronder een grootmoeder die ongewild betrokken raakte bij de misdaden van haar kleinzoon en een ex-gedetineerde met initialen S.B. uit Aarschot. B.C. heeft inmiddels haar leven weer op de rails en werkt in een totaal andere sector. De zaak is nog in behandeling, en het vonnis wordt op 22 oktober verwacht. 

Lees meer over