Drie Georgische winkeldieven opgepakt na resem winkeldiefstallen

Okay

De onderzoeksrechter in Leuven heeft op woensdag 17 juli drie Georgische verdachten van 28, 43 en 48 jaar oud aangehouden na een reeks winkeldiefstallen in verschillende Okay-vestigingen.

Naar aanleiding van een verdachte situatie in de Okay-winkel in de Grote Bollostraat in Tremelo werd de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) op maandag 15 juli ter plaatse geroepen. Eenmaal ter plaatse merkten de agenten een verdacht voertuig op, op de parking van de winkel. Toen de bestuurder van het voertuig de politie opmerkte, probeerde hij nog te vluchten, maar dat kon de politie tegenhouden door de weg te versperren. In het voertuig zaten twee verdachten. In de koffer van het voertuig lagen verschillende goederen die mogelijk afkomstig zijn van voorgaande diefstallen. De twee verdachten konden geen plausibele uitleg geven over de goederen in hun wagen. In de winkel werd nog een derde verdachte aangetroffen.

Uit verder onderzoek van de politiezone BRT bleek dat de winkeldieven verantwoordelijk waren voor twee diefstallen in andere Okay-vestigingen. Hun modus operandi lijkt telkens dezelfde te zijn: twee mannen bleven achter in de wagen, een derde man ging de winkel binnen met een jas op zijn arm. Onder deze jas verstopte hij verschillende goederen zoals scheermesjes en alcohol. De verdachte kocht vervolgens een kleinigheid, passeerde langs de kassa en betaalde enkel voor dat ene product. Nadien verliet hij de winkel met de verstopte goederen, die hij dus niet betaalde, onder zijn jas. De drie verdachten werden gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat van politiezone BRT.

Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens diefstal, vereniging van misdadigers en heling. De drie verdachten werden op woensdag 17 juli voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die besloot de drie verdachten aan te houden. De raadkamer heeft op vrijdag 19 juli hun aanhouding bevestigd. De recherche van politiezone BRT zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten. 

Lees meer over