Chiro Rillaar voor derde keer slachtoffer van inbraak: kinderen zwaar onder de indruk

Inbraak Chiro

De Chirolokalen aan de Kortakker 32b in Rillaar, een deelgemeente van Aarschot, zijn opnieuw het doelwit geworden van een inbraak. 

In de afgelopen zes maanden werd er maar liefst drie keer ingebroken in zowel het jongens- als meisjesgebouw. Volgens Kris Vlummens, volwassen begeleider van Chiro Rillaar, werd er bij de recente inbraak een raam geforceerd om toegang te krijgen tot de lokalen. Hoewel er niets gestolen werd, zijn er wel deuren en ramen beschadigd. De chirogroep organiseert regelmatig activiteiten zoals de 'Hawaii Party' en 'Smuldagen', waarbij de leiding en de oudste groepen zich inzetten om er telkens een succes van te maken. De Chirogroep vermoedt dat de dieven het gemunt hadden op de opbrengsten van hun recente eetdag. 

“We denken dat de inbrekers gehoopt hadden geld te vinden in de lokalen want tijdens de inbraak werd ook de binnendeur naar het leidingslokaal ingetrapt, wat duidt op een gerichte zoektocht naar geld”, vertelt een aangedane Vlummens. De leiding doet een dringende oproep aan buurtbewoners om hen te laten weten of ze iets verdachts hebben gezien rond de tijd van de inbraken. De politie van Aarschot is een onderzoek gestart naar de recente inbraken. De Chiroleiding heeft nog geen informatie ontvangen over concrete bevindingen van dit onderzoek. 

Inbraak
De dieven drongen binnen via het geforceerde raam.

Lees meer over