Een poging tot wildplassen leidde tot een korte en hevige achtervolging

Update dodelijk verkeersongeval Aarschotsesteenweg

In Tremelo begon het bij een duo dat op de vingers werd getikt door de politie toen ze wilden wildplassen. Een kwartier later hadden ze een achtervolging met diezelfde politie achter de rug en een straf verhaal erbij.

Een politiepatrouille kreeg vrijdagochtend, een duo plaatselijke twintigers in het oog in de Kruisstraat in Tremelo. Ze maakten aanstalten om te wildplassen op een omheining vlakbij de bibliotheek. Geen slimme zet aangezien het hoofdkantoor van de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) op een steenworp verwijderd ligt. Nadat ze op de vingers getikt werden door de ordediensten, krasten ze op.

De politie zag beiden in een auto stappen en vermoedde dat er drank in het spel was en volgde hen. Dat was het signaal voor de bestuurder om te versnellen in de richting van Werchter. Na een wilde achtervolging met een lengte van twee kilometer, waar er snelheden werden gehaald van meer dan 160 kilometer per uur, was het uit met het avontuur. De wagen was de Werchter- en Tremelobaan over gescheurd en werd gestopt in een zijstraat van de Tremelobaan, de Grotestraat in Werchter.

De bestuurder bleek na een ademtest 1,13 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs voor zes uur afstaan aan de politie. Voor de politierechtbank in Leuven staan hem later nog bestraffingen te wachten voor het rijden aan deze hoge snelheid en zijn onaangepast rijgedrag.

Lees meer over