Man riskeert jaar cel voor belagen ex en kort en klein slaan appartement

4 september 2024 | 10u01 | Gepost door redactie
Illustratiebeeld.

G.C. uit Diest moet zich verantwoorden voor de Leuvense rechtbank. De man hangt een jaar cel boven het hoofd voor meerdere feiten. Hij zou de woning en de auto van zijn ex beschadigd hebben en haar hebben belaagd, bedreigd en geslagen. Dat weet HNB.

Eerder had de beklaagde een knipperlichtrelatie met het slachtoffer maar daar kwam een einde aan in oktober 2023. Tijdens de relatie moest de politie meermaals tussenkomen. Zo stak de beschuldigde, onder invloed van alcohol en drugs, twee autobanden van het slachtoffer plat, beschadigde hij de brievenbus en belaagde hij haar met berichten en telefoontjes. In september escaleerde de situatie en vernielde hij haar appartement, aldus de procureur tijdens het proces. 

Volgens het slachtoffer greep hij haar ook naar keel en trok haar aan de haren, zelf ontkende de man dat. De verdachte daagde later niet meer op voor het verhoor en ook tijdens zijn proces was hij er niet. De man riskeert een celstraf van een jaar en een boete van 400 euro. De uitspraak volgt op 8 oktober. 

Lees meer over