OCMW Lubbeek moet Tielt-Winge 100 euro betalen voor sluikstorten

12 juli 2024 | 15u49 | Gepost door redactie
De foto is louter illustratief

Het OCMW van Lubbeek moet de gemeente Tielt-Winge een gemeentelijke administratieve sanctie van 100 euro betalen voor sluikstorten. Dat blijkt uit een beslissing van 5 juli van één van de provinciaal sanctionerende ambtenaren.

 

Tielt-Winge schreef zich in voor het cameraproject van EcoWerf dat het mogelijk maakt om sluikstorters aan hun glasbolsites op heterdaad te betrappen. Op 26 december 2023 werden er vier overtreders gevat waaronder dus ook het OCMW van Lubbeek. 

"Dat de bestuurder uitstapt en de zijdeur van de wagen opent, dat hij een bruine kartonnen doos neemt en naar de glasbollen stapt, dat hij een deel van de inhoud van de doos in de glasbol deponeert en naar een groene glasbol stapt, dat hij ook daar enkele voorwerpen in de glasbol deponeert, dat hij met de doos naar de wagen stapt en deze er opnieuw in zet, dat hij dan een witte kartonnen doos neemt en naar de glasbollen stapt, dat hij enkele witte voorwerpen, die duidelijk geen glas zijn, neemt en deze ook in de glasbol deponeert, dat hij opnieuw een bruine kartonnen doos neemt en naar de glasbollen stapt, dat hij ook deze inhoud in de glasbol deponeert, dat hij met de lege doos naar de wagen stapt, deze er terug in legt en een bruine houten kistje met zwart opschrift neemt, dat hij ook deze inhoud in de glasbol deponeert”, zo staat er onder meer te lezen in de aangehaalde beslissing.

“Voorwerpen in de glasbollen gooien die daarin niet thuishoren is erger dan ze ernaast op de grond achter te laten omdat opruimen makkelijker is dan uitsorteren. Wij zullen aan het OCMW Lubbeek dus ook nog een retributie versturen die die kosten recupereert bovenop en groter dan de nu opgelegde boete", zegt burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (WIJ Tielt-Winge).

Het OCMW van Lubbeek kan binnen de 30 dagen nog beroep aantekenen bij de Leuvense politierechtbank.