Jongeman uit Tienen voor rechtbank van Leuven nadat hij zichzelf bevredigde naast slapende vrouw op trein

4 september 2024 | 09u46 | Gepost door redactie
De jongeman heeft een mentale achterstand en wordt opgevolgd door een psychiater

A.P.C., een jongeman uit Tienen, riskeert een jaar cel wegens exhibitionisme, zowel aan het station van Tienen als op een trein. Daarnaast betastte hij ook nog een meisje.

Het eerste voorval dateert van 20 november 2023, waarbij een meisje aan het station van Tienen stond te wachten. Ze voelde plots een hand op haar bil en zag A.P.C. in kwestie die glimlachte en zijn geslachtsdeel boven haalde. Ze kon nog snel een foto maken ter identificatie. Het tweede voorval vond plaats op 5 april 2024, maar ditmaal op een trein. Een slapende vrouw werd wakker doordat hij naast haar kwam zitten. Ze zag hoe hij zichzelf bevredigde naast haar, terwijl hij alles met zijn gsm filmde. De politie kon de man identificeren, en toen zijn gsm werd uitgelezen, werd nog een verontrustende video gevonden van zichzelf in een park.

Psycholoog zal worden aangesteld

Voor zowel exhibitionisme als aantasting van de seksuele integriteit van de vrouw, riskeert A.P.C. een jaar cel met uitstel. Daarnaast moet hij zich laten begeleiden. Volgens de advocaat, die toegaf dat het verwerpelijke feiten zijn, heeft zijn cliënt een mentale achterstand. Hij is zwakbegaafd met een IQ van 67. Hij gaat nu naar een psychiater en krijgt ook nog aangepaste medicatie. 

In de rechtbank van Leuven werd beslist dat er een psycholoog moet worden aangesteld om de man verder te onderzoeken. De zaak zal worden voortgezet in februari 2025, aldus HNB.

Lees meer over