Veertiger aangehouden na reeks diefstallen

Twee bestelwagens opengebroken in Wilsele

De onderzoeksrechter in Leuven heeft een 41-jarige verdachte aangehouden. De man wordt ervan verdacht om tijdens de voorbije maanden vele inbraken in voertuigen en woningen gepleegd te hebben.

De voorbije maanden werden er in verschillende gemeenten van de politiezone Getevallei, maar ook in gemeenten van verschillende andere politiezones, inbraken in voertuigen en woningen gepleegd. Een 41-jarige man pleegde er verschillende feiten door steeds te voelen aan voertuigen en/of woningen of ze al dan niet slotvast waren. Wanneer een voertuig of woning niet slotvast was, dan nam de verdachte al wat hij nuttig vond mee.

Politiezone Getevallei startte een onderzoek en kon dankzij doorgedreven onderzoek een verdachte identificeren in samenwerking met de collega’s van de politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken die bijdroegen tot een doorbraak in dit dossier.

Het Leuvense parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal, diefstal met verzwarende omstandigheden door middel van een valse sleutels en inklimming, poging diefstal met verzwarende omstandigheden en poging diefstal.

Op dinsdag 27 augustus werd de verdachte, die internationaal geseind stond, dankzij bijstand van de anti-overvalbrigade van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene gearresteerd. Hij werd verhoord en bekende een heel aantal diefstallen gepleegd te hebben. Hij werd op woensdag 28 augustus voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter besloot om hem aan te houden. De raadkamer heeft op vrijdag 30 augustus zijn aanhouding bevestigd.

De recherche van de politiezone Getevallei zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten, om te achterhalen hoeveel feiten hij precies heeft gepleegd.

Lees meer over