Raadslid stuurt mail naar Bart De Wever nadat boer Willy (89) onterecht boete kreeg met zijn tractor

Boer Willy

Willy Van Diest (89) uit Baal, die eerder een boete in de bus kreeg van 150 euro omdat hij met zijn tractor in de lage emissiezone in Antwerpen zou hebben gereden, krijgt nu steun uit onverwachte hoek. Begijnendijks raadslid Fred Dekeyser (Samen) stuurde een mail naar Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) waarin hij die attent maakt op het voorval. “Dit moet een serieuze vergissing zijn, Willy is ooit 1 keer in Antwerpen geweest, namelijk in de zoo toen hij nog klein was. Ik denk dat het enorm tof zou zijn moest u hem persoonlijk nog eens uitnodigen voor een tweede bezoek aan de zoo”, staat erin te lezen.

Waar gaat het precies over? Landbouwer Willy, die tot voor de fusie in Betekom woonde maar sindsdien bij Baal (Tremelo) moest aansluiten, kreeg begin december een boete in de bus omdat hij zogezegd met zijn tractor, een exemplaar uit 1976, zou hebben rondgereden in een lage emissiezone in Antwerpen. De GAS-boete bedroeg 150 euro omdat het de eerste keer was.

Nooit verder dan 5 km van thuis geweest met tractor

“Ik ben met mijn tractor nooit verder weg geweest dan 5 km rond mijn woning, vandaag is dat zelfs maar 1 km meer en alleen wanneer ik naar de garage moet, rijd ik er ook naar Aarschot mee maar dat is het dan ook. Toen de facteur langskwam zei die dat ik wellicht geflitst was want hij had een brief van de politie mee. Toen ik de brief opendeed zag ik dat het om mijn tractor ging. Ik dacht moet ik daar nu zo oud voor geworden zijn om dit mee te maken.”

Willy contacteerde de wijkagent die ter plaatste kwam. “Ook hij raadde mij aan om niet te betalen en bezwaar in te dienen, iets wat ik dan ook deed. Tot vandaag heb ik daar nog geen antwoord op gekregen. Via de pers vernam ik wel dat er een fout in de lezing zou zijn gebeurd en ik niet moet betalen maar officieel weet ik van niets.”

Raadslid Dekeyser kreeg voorlopig nog geen antwoord van De Wever. “Ik verstuurde de mail wel net op het moment dat de stad Antwerpen een cyberaanval te verwerken kreeg, misschien kwam de mail niet aan en moet ik hem nog eens versturen.”

Lees meer over