Suikerrock ontwaakt rustig op dag 2

Suikerrock ontwaakt rustig.

Zaterdagmiddag openden de deuren van het Suikerfestival om 14 uur. Dat het vrijdagavond al een zwaar feestje was, was te merken aan de enkelingen die rustig ontwaakten.

Faithless is back, voor het eerst in 8 jaar. Halsreikend werd er uitgekeken naar het optreden maar jammer genoeg werd Maxi Jazz door iedere fan gemist. Gelukkig kwam hij terug in een aantal graphics die zeer gesmaakt werden door het publiek. Maar toch zal ‘God is a DJ’ nooit meer hetzelfde klinken. 

Na Equal Idots is het de beurt aan Brihang en Portland om de MainStage te entertainen. Daarna kwam Blackwave, een talent van eigen bodem, met een overweldigende show. Magistrale hiphop met een jazzy funky kantje. En dat het Jazzy funky was, was te merken aan het enthousiasme van het publiek. 

The Clockworks schudden het plein onmiddellijk wakker en ook Equal Idiots doet niet onder. De Ierse band The Clockworks, is ‘the next big thing” volgens Alan McGee en dat maken ze ook waar. Het publiek aan de MainStage ontwaakt snel met het gitaar-en drumgeweld. Zelfs de zon komt meegenieten, waardoor de temperatuur al snel oploopt.

Ook Equal Idiots halen zwaar uit en krijgen het plein, dat ondertussen volgelopen is, aan hun kant. Het garagerock duo uit de Noorderkempen trad reeds in 2017 op op Suikerrock, maar ze deden ook andere festivalweides aan zoals Dour, Rock Werchter en Pukkelpop. 

Ise mocht het publiek van de MainStage wakker maken. Ze verving Ila die normaal gezien zaterdag zou aftrappen. Van enige vermoeidheid was niets te merken, ondanks dat ze gisteren The Palace afsloot. Met haar rustige songs maakte ze het aanwezige publiek wakker. Daarna was het de beurt aan Lifezabeat in The Cube. Deze hadden minder last van een kater en vlogen er onmiddellijk stevig in. 

Er zijn op Suikerrock ook heel wat andere dingen te beleven. Zo kan je een Win-For-Life ticket winnen als je je bandje laat knippen, kan je je uitleven op de botsauto’s, genieten van een ritje op het reuzenrad of zelfs met de hoogtewerker naar boven, zodat je het hele terrein kan overzien. Dat is enkel op voorwaarde dat je nuchter bent, want je moet eerst een alcoholtest doen.

Lees meer over