Trein negeert rood stoplicht in Aarschot en stuurt het hele treinverkeer in de war

NMBS
De NMBS laat weten dat een goederentrein nabij de Herseltsesteenweg tussen Begijnendijk en Aarschot deze namiddag omstreeks 15.10 uur een rood seinlicht heeft genegeerd. Dat zorgde voor flink wat chaos in onze regio.
 

Tussen Heist-op-den-Berg en Diest was het treinverkeer onderbroken. De IC-treinen Hasselt - Lier - Antwerpen-Centraal zijn afgeschaft.

De woordvoerder van Infrabel benadrukt dat er op geen enkel moment gevaar was gezien de trein onmiddellijk is gestopt en het eerste gevaarlijke punt nooit heeft bereikt.

"Het treinverkeer komt geleidelijk aan terug op gang. Vertragingen en afschaffingen blijven mogelijk. Het einde van de hinder is verwacht ten vroegste rond 18.30 uur. We houden je op de hoogte van de evolutie van de situatie. Luister naar de aankondigingen, raadpleeg de schermen of plan je reis via nmbs.be of de NMBS-app", zo klinkt het bij de NMBS. Door het euvel was er een uur lang geen treinverkeer mogelijk. Zeven treinen werden afgeschaft. In totaal liepen er 46 treinen 270 minuten vertraging op.

Lees meer over