Treinverkeer tussen Leuven en Aarschot verstoord door vrachtwagen

De spooroverweg aan de Stationsstraat in Rotselaar
Een vrachtwagen veroorzaakte vanochtend flink wat verkeershinder aan de Stationsstraat in Rotselaar. Hij stond te lang stil op de sporen waardoor de signalisatie een 'groot alarm' aangaf.

Enkele minuten voor 9 uur vanochtend stond een vrachtwagen te lang stil op de spoorovergang. Hierdoor ging er een 'groot alarm' af bij de seintoestellen. De slagbomen gingen hierdoor dicht, de camion in kwestie reed nog tegen een slagboom aan, maar de schade bleef binnen de perken. Omstreeks 9.15 uur was de situatie opgelost. 

Door dit voorval was er ondertussen flink wat filevorming ontstaan in de beide richtingen van de Stationsstraat. In het treinverkeer liepen zes treinen tussen Leuven en Aarschot in totaal een kleine drie kwartier vertraging op. 

"We roepen de weggebruikers altijd op om heel voorzichtig te zijn in de buurt van spoorwegovergangen. Of men remt te laat of men wilt nog snel de slagbomen ontwijken. Doe het niet dat brengt enkel veel gevaar, hinder en vertragingen met zich mee", waarschuwt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel.  

Lees meer over