Tweede verdachte van steekpartij aan station van Leuven gearresteerd, derde dader nog op vrije voeten

Vechtpartij Leuvense buskaaien 19 juli 2024 steekpartij station Leuven

Uit het verder onderzoek naar de steekpartij aan het station van Leuven van afgelopen vrijdag is een tweede verdachte gearresteerd. Tijdens de steekpartij heeft één van de drie verdachten een mes ter hand genomen en daarmee twee slachtoffers gestoken.

Een eerste verdachte, een 17-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit De Pinte, werd deze maandag geïdentificeerd en gearresteerd. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Oost-Vlaanderen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon.

Donderdag werd een tweede verdachte geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat om een 16-jarige jongen die onder voogdij staat van een voogd uit Willebroek. Hij is daarom ter beschikking gesteld van het parket Antwerpen, afdeling Mechelen, dat bevoegd is om verdere maatregelen te nemen met betrekking tot zijn persoon. De laatste verdachte is nog niet geïdentificeerd. De politiezone Leuven onderzoekt de feiten verder onder leiding van het parket van Leuven. Het parket liet eerder al weten dat daders en slachtoffers elkaar kennen.
 

Lees meer over