Werken aan de spoorlijn tussen Leuven en Landen tijdens herfstvakantie

treinen

Van zaterdagochtend 26 oktober tot en met zondagnacht 3 november werkt Infrabel op de spoorlijn tussen Leuven en Landen aan de vernieuwing van een moderne, digitaal gestuurde seininrichting. Dit gebeurt gefaseerd vanuit Leuven richting Landen waarbij er seinkasten, seinen en spoortoestellen langs het spoor zullen worden vervangen. 

Er zullen ook testen van de seinen en van alle mogelijke reiswegen op de spoorlijn plaatsvinden. Deze werken kaderen in de installatie van het Europese veiligheidssysteem ETCS (European Train Control System) dat permanent de snelheid van een trein bewaakt. De werken komen de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer ten goede.

Aangepaste treindienst en vervangbussen

Door deze werken is tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november, het treinverkeer tussen Leuven en Landen in beide richtingen onderbroken. De NMBS zet vervangbussen in. Die stoppen aan de stations van Leuven, Vertrijk, Tienen, Ezemaal, Neerwinden en Landen.

Daarnaast wordt de treindienst aangepast. Zo worden de IC-treinen tussen Eupen, Brussel en Oostende omgeleid en stoppen ze niet in Borgworm, Landen en Tienen. Tijdens het weekend worden ook de IC-treinen tussen Blankenberge, Brussel en Genk omgeleid. Deze stoppen dan niet in Tienen, Landen, Sint-Truiden en Alken.

Een aantal P-treinen rijdt niet, waaronder tussen Genk en Brussel, Landen en Brussel, Luik en Brussel en Hasselt en Brussel.

Plan je reis

Reizigers krijgen de raad de online reisplanner van NMBS te raadplegen. Deze houdt rekening met de aangepaste treindienst en toont ook de vertrektijden van de vervangbussen. Meer gedetailleerde info is terug te vinden via de NMBS-website.

Lees meer over