Bestuurder vlucht weg van controle politie maar wordt gevat en legt positieve adem- en speekseltest af

De foto is louter illustratief

Alweer werden zaterdag meerdere overtreders betrapt tijdens een controle van de politie in de politiezone Demerdal-DSZ. Onder hen een bestuurder van een personenauto die met een volgestouwd interieur de aandacht trok en wel meer op zijn kerfstok had. 

De verkeersdienst van de politiezone Demerdal-DSZ voerde zaterdag een verkeerscontrole uit, aangevuld met met een aantal patrouilles op het grondgebied van de politiezone. Meerdere overtreders liepen hierbij tegen de lamp. Naast een 19-jarige inwoner uit Leopoldsburg gebruikten ook twee andere personen uit de regio Diest hun gsm-toestel in de hand tijdens het besturen van hun voertuig. Hun rijbewijzen werden ingetrokken voor vijftien dagen. Ook een twintiger uit Herk-De-Stad zag zijn rijbewijs ingetrokken nadat hij positief testte op drugs in het verkeer.

Bestuurder probeert te vluchten

Daarmee was de kous niet af want tijdens een patrouille in de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem trok een personenauto met een volgestouwd interieur de aandacht van de agenten. De bestuurder uit de gelijknamige stad, kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen, waarop zijn voertuig getakeld werd. 

Nog altijd was de buit niet volledig want de bestuurder van een voertuig met Franse tekenplaat nam schijnbaar de vlucht in een poging om te ontsnappen aan de verkeerscontrole. Hij staakte na een korte achtervolging zijn vluchtpoging en legde een positieve adem- en speekseltest af. Bovendien beschikte hij niet over een geldig rijbewijs. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd. Een lichte vrachtauto bleek tenslotte niet over de vereiste geldige technische keuring te beschikken en de bestuurder liep ook tegen de lamp.

Lees meer over