Regio zwaar getroffen door noodweer

25 augustus 2023 | 16u54 | Gepost door redactie
noodweer

Het Hageland en in het bijzonder Zoutleeuw en Landen kregen het hard te verduren door de hevige onweders vrijdag in de regio. Heel wat straten stonden er blank en ook een kinderopvang in Zoutleeuw werd preventief geëvacueerd. Dat weet Het Nieuwsblad.

In Landen werden 14 straten afgesloten en ook in Zoutleeuw waren er heel wat problemen. “Nu ben ik bezorgd voor de waterwegen die snel aan het stijgen zijn. Hoogste niveau zal men bereiken deze nacht. De mensen van In Stijl staan klaar voor wat komt, we zijn nu bezig hen te helpen waar kan. Ook voor de gekende punten zijn we maatregelen aan het nemen. De technische dienst staat klaar als het moet. De crisiscel wordt nu afgesloten maar blijft stand by”, liet burgemeester van Zoutleeuw Guy Van Dumst een uur geleden weten op sociale media.

Ook in Linter was het alle hens aan dek. “De hevige regenbuien zorgden op een aantal plaatsen voor wateroverlast. Onze diensten zijn stand-by en nemen waar nodig maatregelen zoals het plaatsen van dammen en barrières”, klonk het op sociale media waar ook foto’s te zien waren van de Gete in Neerlinter die hoog stond.  

Door de onweders zaten vrijdagochtend ook heel veel gezinnen heel even zonder stroom nadat de bliksem insloeg.

noodweer

Lees meer over