Patrouilles te paard opnieuw mee ingezet in bestrijding vandalisme en inbraken in de vooravond in politiezone Hageland

Politie paard

Voor de derde keer op rij zal de cavalerie van de Federale Politie in de politiezone Hageland een extra oogje in het zeil houden. De ruiterpatrouilles zijn actief ter preventie van vandalisme en inbraken in de vooravond.

De politiezone omvat de gemeenten Tielt-Winge, Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Geetbets. “Diefstalpreventie is en blijft een topprioriteit binnen onze politiezone. Gedurende het hele jaar zetten we in op sensibilisering, gerichte controles en preventieve patrouilles. Met de ontradende patrouilles te paard hopen we de ongerustheid bij de bevolking te verlagen en een zeer zichtbare politionele beschermende maatregel in de plaats te stellen”, zegt korpschef Kurt Marcoen. 

Vandaag komen er al extra patrouilles in Kortenaken. “Naast het voorkomen van woninginbraken zullen de paardenpatrouilles ook optreden tegen sluikstorten, overlast en vandalisme. Ondanks dat we een rustige plattelandsgemeente zijn, hebben we toch te maken met incidenten van vandalisme en andere vormen van overlast op bepaalde locaties. De aanwezigheid van de cavalerie heeft een afschrikkend effect en biedt onze inwoners een laagdrempelig aanspreekpunt om zorgen en meldingen rechtstreeks door te geven", zegt Kortenaaks burgemeester Kristof Mollu (KORTbij).

 

 

 

Lees meer over